Anneke Eggermont

Schilderen is mijn passie

Atelierroute in centrum van Apeldoorn

Een atelierroute op zondag 1 april lijkt een grap, maar niets is minder waar. In het stadscentrum van Apeldoorn zijn op die zondagmiddag niet alleen diverse galeries en ateliers open, kunstenaars zijn daar ook ter plaatse aan het werk.Ook CODA en het ACEC doen aan de door deze krant georganiseerde kunstmanifestatie mee door een aantal kunstenaars in het gebouw de ruimte te geven zich te manifesteren.

Alle door de Stentor benaderde kunstenaars hebben meteen ‘ja’ gezegd toen ze werden gevraagd om deel te nemen. Wim Streep (zijn atelier is aan de Rustenburgstraat) geeft er zelfs het Rembrandtplein in Amsterdam voor op. Op zondagen verkoopt hij op het hoofdstedelijke plein zijn kunstwerken, op 1 april blijft hij in Apeldoorn. ,,Ik wil dit niet missen”, aldus de Amsterdamse Apeldoorner.

Vlakbij hem aan de Brinklaan heeft Ingrid Wierts haar riante werkruimte. Ze spreekt van een leuk initiatief. Bert Diks en zijn exposanten laten zich op twee locaties (Stationsstraat en Marktstraat) zien en in Hertog van Gelre, nabij het station is een drukte van belang. Zowel fotografen van het Gelre Collectief, als de kunstenaars Jack Liemburg, Emiel Bruggeman en Frans Polman laten zien wat ze in huis hebben. ,,We verzinnen wel iets geks”, belooft fotograaf Peter Vroon. Aan de overkant van de straat naast de Mariakerk hebben Roel Ottow en Anneke Eggermont hun kunstruimte H10a, waar ook een gastexposant aanwezig is.

Aan het begin van de route tussen Nieuwstraat, Roggestraat en Vosselmanstraat openen het ACEC en CODA hun deuren. Welke professionele kunstenaars daar actief zullen zijn is op dit moment nog niet bekend. Maar Birgit Stigter is in ieder geval van de partij. Vanuit Berlijn laat ze weten het initiatief te steunen. Stigter is dit jaar degene die een kunstwerk maakt voor de Museumvrienden van CODA

Reacties zijn gesloten.